verjaardag abraham
leuk cadeau voor abraham
abraham uitnodigingsteksten
abraham felicitatieteksten
abraham verjaardagsteksten
abraham oorkonde
abraham feestartikelen
abraham gedichten
abraham spreuken
abraham spreekwoorden
abraham spandoekteksten
abraham 50 jaar teksten
abraham felicitatiekaarten
abraham uitnodigingskaarten
abraham felicitatie plaatjes
abraham verjaardagsplaatjes
abraham tekstplaatjes
abraham 50 jaar plaatjes
geschiedenis abraham
verjaardag sarah
leuke tips voor verjaardag sarah
Het recept voor een echte Abraham.

Wanneer je 50 wordt hoort een Abraham van speculaas er echt bij! Overigens ook leuk om cadeau te doen.
Hieronder het recept voor een echte Abraham:

Dit heb je nodig voor het deeg:

. 600 gram bloem
. eetlepel bakpoeder
. snufje zout
. 300 gram bruine basterd suiker
. 300 gram boter
. dl melk
. 3 eetlepels speculaaskruiden

Voor het versieren van het deeg heb je nodig:

. amandelen & poedersuiker
Bereiding:

zeef boven een kom de bloem, bakpoeder, zout, basterd suiker en de speculaaskruiden. Snijd de boter boven de kom in kleine stukjes en kneed deze met (koele) handen door het bloemmengsel. Voeg de (koude) melk toe en kneed deze mee. Laat het deeg zeker een nacht in de koelkast staan.

Dit is belangrijk omdat het deeg dan de volgende dag makkelijk uit te rollen is.

Rol het deeg de volgende dag uit tot een lap van ongeveer 1 cm. dikte. Snijd daar een vorm van een Abraham uit. Maak met de botte kant van een mes lijnen voor het gezicht en de handen en voeten. Je kunt de Abraham verder versieren met amandelen. Leg je Abraham op een vel bakpapier en doe hem in de oven: 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Wanneer je Abraham helemaal is afgekoeld kun je nog met poedersuiker een baard maken. Vermeng de poedersuiker met een (heel klein) beetje water zodat een soort glazuur ontstaat. Strijk deze als een baard op de pop.


home
© verjaardag-abraham.nl - abraham koek bakken, lekkere abraham koek bakken